Ste že preizkusili to slastno jed, ki so jo pripravljale že naše babice?
V današnjem svetu imamo na voljo že nešteto jedi, ki veljajo za hranljive, in so hkrati okusne. Na dosegu roke imamo va živila, ki si jih zamislimo, včasih pa so najboljše jedi tiste, ki so najbolj preproste in ki so jih pripravljale že naše babice. Ena takih jedi je nedvomno mlečni zdrob.
Ne spreglejte:
- Ali veste, katero jajce na fotografiji je najbolj zdravo? To vam pove barva rumenjaka
- Namesto gazirane vode jim dodajte to sestavino: PALAČINKE bodo mehke, kot še nikoli
- Polna so sladkorja in soli: to so 3 najslabša živila, ki jih lahko pojeste
Če uporabite manj mastno mleko, si boste zagotovili veliko beljakovin, pšenični zdrob pa poskrbi za dozo vlaknin, vitaminov ter drugih pomembnih hranil. Da bi obrok bil še bolj hranilno bogat, mu dodajte sadje po izbiri. (Naša izbira so nedvomno jabolka v kombinaciji s cimetom!)
Potrebujete:
- 8 dl manj mastnega mleka
- 1 ščepec soli
- 80 g pšeničnega zdroba
- 2 žlici sladkorja
Priprava mlečnega zdroba poteka tako:
1. Mleko nalijte v lonec, mu dodajte sol in vse skupaj zavrite. Ko mleko zavre, znižajte temperaturo in vanj stresite pšenični zdrob. Vse skupaj dobro pomešajte z ročno metlico in poskrbite, da ne nastanejo grudice.
2. Zdrob na nizki temperaturi kuhajte še približno 10 minut, vmes pa ga večkrat premešajte. Nekaj minut pred koncem vmešajte še sladkor.
3. Kuhan zdrob stresite v skledice in ga postrezite v kombinaciji z najljubšimi dodatki. Dodate lahko sadje, košček čokolade, oreščke ali druga živila po izbiri.
- Preberite si še: Kdo pravi, da bi morali za fit linijo zvečer stradati? Ta jed za večerjo celo pripomore, da se maščoba topi v spanju