Dobesedno za prste obliznit!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 3 žlice olja
- 5 paradižnikov
- 1 zeleno papriko
- 2 stroka česna
- 500 g mlete govedine
- sol, sveže mleti poper
- 500 g krompirja
- 100 g drobno nastrganega parmezana
- 200 g jogurta
- 1 jajce
Priprava:
1 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na vročem olju. Dodajte tri na koščke zrezane paradižnike, papriko in strt česen. Primešajte mleto meso, ga začinite s soljo in poprom ter ga med mešanjem pražite 10 minut.
2 Rezine krompirja položite na dno namaščenega modela za narastke, jih prekrijte z mletim mesom in ponovite sloj s krompirjem. Zaključite s plastjo rezin paradižnikov. Potresite s polovico nastrganega sira in prelijte z mešanico jogurta in stepenega jajca.
3 Narastek 40 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Proti koncu peke ga potresite s preostalim sirom in specite do konca.
Foto: Profimedia