Španska riževa ponev v novi, bolj kremni različici
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g paradižnikov
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 200 g ribjih filetov (na primer losos)
- 200 g olupljenih velikih kozic
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g zamrznjenega graha
- 300 g riža
- 250 ml smetane za kuhanje
- 500 ml juhe
- 1 žličko mlete kurkume
- sol, poper
Priprava
Paradižnike očistite in jih zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen ter ju drobno sesekljajte. Oplaknite ribje filete in kozice ter jih osušite. Ribo zrežite na večje kocke. Kozice po potrebi po hrbtni strani še zarežite in z ostrim nožem izvlecite črevo.
V večji ponvi segrejte olje in na njem na hitro popecite kozice in česen ter oboje vzemite iz ponve. Na maščobi nato popražite čebulo. Dodajte grah ter riž in vse skupaj dušite približno 5 minut. Smetano za kuhanje zmešajte z juho in tekočino prelijte po rižu. Vse skupaj krepko začinite s kurkumo, soljo in poprom.
Paello v pokriti posodi pri nizki temperaturi pustite lahno vreti približno 10 minut. Ne mešajte. Nato po njej razporedite koščke ribe in kozice ter pustite, da se v pokriti posodi kuha še nadaljnjih 10 minut. Po želji jo okrasite z limono in zelišči.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 77 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija