Musaka z jajčevci

25. 2. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Musaka z jajčevci (foto: Profimedia)
Profimedia

Jajčevci so res ena žlahtna jed ...

Za 4 osebe potrebujete:

  •  2 jajčevca
  • 50 ml olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol
  • 500 g mletega mesa
  • sveže mleti poper
  • 1 žličko origana
  • 4 vejice mete
  • 1 čebulo
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 650 ml mleka
  • 80 g nastrganega sira

Priprava:

1 Jajčevca oplaknite, ju očistite in ju po dolgem zrežite na 7 mm debele rezine. Olivnemu olju primešajte strt česen in sol ter s to mešanico z obeh strani namažite rezine jajčevcev. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 7 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladijo.

2 Mleto meso dajte v skledo, ga začinite s soljo, poprom, origanom, sesekljano meto in primešajte še drobno sesekljano čebulo.

3 V kozici segrejte maslo, nanj stresite moko in jo na nizki temperaturi pražite 5 minut. Kozico odstavite, dodajte polovico mleka in ga gladko stepite. Kozico postavite nazaj na kuhalno površino, mešanico začinite s soljo in jo med vrenjem zavrite. Dodajte preostalo mleko in bešamelno omako pustite lahno vreti 20 minut, da se zgosti. Kozico nato odstavite in bešamelu primešajte nastrgan sir.

Nova luksuzna nepremičnina Novaka Đokovića

4 Pekač obložite s papirjem za peko. Po dnu razporedite tretjino rezin jajčevcev, jih prekrijte s polovico mesne mešanice, sledi nova plast jajčevcev, nato preostalo meso in zaključite z jajčevci. Prelijte z bešamelom, potresite s preostalim sirom in musako 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk