Neponovljiv čar nabodal je v tem, da lahko nanje nataknete praktično vse, kar vam vzbuja tek.
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g mlete jagnjetine
- 1 žlico posušenega origana
- 2 žlici olja
- 2 strta stroka česna
- 2 žlički mletih začimb (orientalska kumina, koriander)
- poper
- sol
- 4 majhne rdeče čebule
- oljčno olje za mazanje nabodal
Priprava
Zmešajte meso, origano, olje, česen, začimbe in sol, maso zavijte v folijo in jo za 2 uri postavite v hladilnik. Nato iz nje oblikujte kroglice in jih izmenjaje s krhlji olupljene čebule nataknite na nabodala.
Premažite jih z oljem in jih položite na vroč žar.
Nabodala pecite na srednji temperaturi 8-10 minut. Vsake 2 minuti jih obrnite in jih vsakokrat vnovič premažite z oljem. Postrezite jih s popečenimi lepinjami.
Čas priprave: približno 50 minut + mirovanje mase.
Na osebo približno 470 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 7 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?