Nabodala s kozicami

16. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nabodala s kozicami

Navdih z Daljnega vzhoda.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g očiščenih kozic

  • sok ene limete,

  • 2 žlici sezamovega olja,

  • 10 g nastrganega ingverja,

  • sol, poper,

  • nekaj vejic koriandra za okrasitev

Priprava

Kozice oplaknite in jih osušite. Dolga lesena nabodalca namočite v mlačni vodi, da se med peko na žaru ne bodo zažgala. Za marinado zmešajte limetin sok, olje in ingver.

Kozice nataknite na nabodala in jih pokapajte z marinado. Položite jih v aluminijasto posodico in jih na prej segretem žaru z obeh strani pecite od 2 do 3 minute, na koncu pa jih začinite še s soljo in poprom.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo približno 120 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 2 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"