Navdih z Daljnega vzhoda.
Za 4 osebe potrebujete
-
500 g očiščenih kozic
-
sok ene limete,
-
2 žlici sezamovega olja,
-
10 g nastrganega ingverja,
-
sol, poper,
-
nekaj vejic koriandra za okrasitev
Priprava
Kozice oplaknite in jih osušite. Dolga lesena nabodalca namočite v mlačni vodi, da se med peko na žaru ne bodo zažgala. Za marinado zmešajte limetin sok, olje in ingver.
Kozice nataknite na nabodala in jih pokapajte z marinado. Položite jih v aluminijasto posodico in jih na prej segretem žaru z obeh strani pecite od 2 do 3 minute, na koncu pa jih začinite še s soljo in poprom.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo približno 120 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 2 g, ogljikovi hidrati: 2 g.