Zdraven pa se prileže še zeliščna omaka
Za 4 osebe potrebujete
- 3–4 vejice koriandra
- 3–4 vejice tajske bazilike
- 250 g puste skute
- 200 g kisle smetane
- sol, poper
- 1 žličko sojine omake
- 36 kozic (surovih, očiščenih, brez lupine)
- 2 žlici sezamovega olja
Priprava
Za pripravo pomake oplaknite zelišča, jih otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Gladko zmešajte skuto in kislo smetano. Dodajte zelišča in pomako začinite s soljo, poprom in sojino omako. Shranite v hladilniku.
Kozice oplaknite, jih osušite in po 3 nataknite na nabodalca. Iztisnite sok 1 limete. Kozice z obeh strani začinite s soljo, poprom in limetinim sokom.
V ponvi segrejte sezamovo olje in na njem nabodalca z vsake strani pecite 2–3 minute ter jih postrezite. Pomako po želji začinite še z limetinim sokom in jed okrasite z rezinami limete.
Čas priprave: približno 26 minut.
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 6 g.