Nadevan krompir

15. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nadevan krompir (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S pikantno sirovo kremo – odlično za večer ob pivu ali vinu

Za 4 osebe potrebujete

  • 750 g majhnega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • 3 žlice mleka
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici kisle smetane
  • po želji 1 žlico sesekljanega drobnjaka
  • 100 g naribanega grojerja

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir temeljito oščetkajte, ga oplaknite in osušite. Vsakega večkrat prebodite z vilicami. Nakapajte jih z oljčnim oljem in potresite z malce soli. Vsakega trdno zavijte v kos aluminijaste folije, jih položite v pekač in jih pecite približno 45 minut.

Po koncu peke počakajte približno 15 minut, da se krompir rahlo ohladi. Nato jih po dolgem prepolovite in jih previdno izdolbite z žličko. Pustite približno pol centimetra debel rob.

V posodi lahno segrejte maslo in mleko. Dodajte izdolben krompir in vse skupaj zmešajte v gladek pire. Dodajte še kislo smetano, drobnjak in sir. Z maso nadevajte izdolbene krompirje. Za 20 minut jih postavite v pečico in jih po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 16 g.