Nadevana čebula

9. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Nadevana čebula
Nadevana čebula

Zanimiva jed po okusu in izgledu.

Za 2 osebi potrebujete

  • 2 veliki čebuli
  • 2 žlički kumine
  • sol, poper
  • 300 g mletega mesa
  • 2 žlici drobtin
  • 1 jajce
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • 125 ml juhe
  • 250 g paradižnikove mezge
  • sladkor
  • 4 vejice bazilike

Priprava


Čebulo olupite in jo skupaj s kumino kuhajte v vreli osoljeni vodi od 20 do 30 minut. Nato jo odcedite, ji odrežite kapico in jo izdolbite, da ostane približno 1 cm debel rob.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Izdolbeno čebulno sredico na drobno sesekljajte in zmešajte z mletim mesom, drobtinami, jajcem in peteršiljem. Nadev solite in poprajte.
Čebulo napolnite z nadevom in jo položite v pekač za narastke.

Juho in paradižnik zavrite ter začinite s soljo, poprom in 1 ščepcem sladkorja. Omako prilijte k čebuli in jo v pečici na drugem vodilu od spodaj pecite od 40 do 50 minut. Liste bazilike zrežite na trakove in jih tik pred serviranjem posujte po nadevu.

32 let je živel na otoku, ker mu ni bilo do pogovora z ljudmi. Poglejte, kako je živel