Zanimiva jed po okusu in izgledu.
Za 2 osebi potrebujete
- 2 veliki čebuli
- 2 žlički kumine
- sol, poper
- 300 g mletega mesa
- 2 žlici drobtin
- 1 jajce
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- 125 ml juhe
- 250 g paradižnikove mezge
- sladkor
- 4 vejice bazilike
Priprava
Čebulo olupite in jo skupaj s kumino kuhajte v vreli osoljeni vodi od 20 do 30 minut. Nato jo odcedite, ji odrežite kapico in jo izdolbite, da ostane približno 1 cm debel rob.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Izdolbeno čebulno sredico na drobno sesekljajte in zmešajte z mletim mesom, drobtinami, jajcem in peteršiljem. Nadev solite in poprajte.
Čebulo napolnite z nadevom in jo položite v pekač za narastke.
Juho in paradižnik zavrite ter začinite s soljo, poprom in 1 ščepcem sladkorja. Omako prilijte k čebuli in jo v pečici na drugem vodilu od spodaj pecite od 40 do 50 minut. Liste bazilike zrežite na trakove in jih tik pred serviranjem posujte po nadevu.
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit