Priprava je preprosta, rezultat pa odličen!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 srednje velike rdeče pese
- 120 g rdeče leče
- 1 korenček
- 2 mladi čebuli
- 1 čili
- 3 žlice olja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 200 g kisle smetane
- 200 g mlete svinjine
- sol, sveže mleti poper
- 8 rezin slanine
- 30 g masla
Priprava:
1 Pese temeljito operite in jih položite v pekač. Prilijte malo vode. Model pokrijte z aluminijasto folijo in pese pri 160 stopinjah pecite toliko časa, da se skoraj zmehčajo. Nato jih ohladite, olupite in z žlico v sredini vsake pese naredite vdolbino, vendar ne do konca. Izdolbene dele pese zrežite na koščke.
2 Rdečo lečo 5 minut kuhajte v vodi. Po kuhanju jo odcedite. Očiščeno korenje, mlado čebulo in čili zrežite na majhne koščke.
3 V ponvi segrejte olje in na njem nekaj minut dušite korenje in lečo. Dodajte čebulo, čili, sesekljane dele rdeče pese, peteršilj, 100 g smetane in mleto svinjino. Začinite s soljo in poprom in dušite še nekaj minut.
4 Izdolbene pese nadevajte z mešanico in jih ovijte v rezine slanine. Položite jih v namaščen pekač. Stopite preostalo maslo in mu primešajte preostalo smetano in malo soli. Prelijte v pekač, ga pokrijte z aluminijasto folijo in pese približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Postrezite s krompirjevim pirejem.
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem