Rdeča pesa vsebuje veliko vitamina B, kalija, železa in folne kisline, zato je pozimi odličen vir svežih hranilnih snovi.
Sestavine za 4 osebe
- 8 manjših gomoljev rdeče pese
- sol
- 100 g kozjega svežega sira
- 150 g rikote
- 1 žlica sesekljane mete
- 50 g orehov
- 30 g pinjol
- 1 čebula
- 1 žlica masla
- 1 žlička olivnega olja
- poper
- čili
- 1 žlička medu
- 2 žlici naribanega parmezana
Priprava
Rdečo peso operite in jo v vreli osoljeni vodi kuhajte približno 35 minut. Kozji sveži sir zmešajte z rikoto in meto. Orehe na drobno sesekljajte in jih popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Čebulo olupite, sesekljajte in jo popražite na maslu. Dodajte orehe, olje, 2 žlici vode ter začinite s soljo, poprom in čilijem.
Rdečo peso odcedite in olupite. Gomoljem odrežite kapico in jih izdolbite. Izdolbeno sredico na drobno sesekljajte in jo zmešajte z 1 žličko medu in sirovo mešanico. Nadev začinite in z njim napolnite gomolje. Peso posutje z orehovim pestom in parmezanom. V pečici, ogreti na 180 stopinj, jih pecite 20 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?