Nadevana rdeča pesa z orehovim pestom

1. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nadevana rdeča pesa z orehovim pestom

Rdeča pesa vsebuje veliko vitamina B, kalija, železa in folne kisline, zato je pozimi odličen vir svežih hranilnih snovi.

Sestavine za 4 osebe

  • 8 manjših gomoljev rdeče pese
  • sol
  • 100 g kozjega svežega sira
  • 150 g rikote
  • 1 žlica sesekljane mete
  • 50 g orehov
  • 30 g pinjol
  • 1 čebula
  • 1 žlica masla
  • 1 žlička olivnega olja
  • poper
  • čili
  • 1 žlička medu
  • 2 žlici naribanega parmezana

Priprava

Rdečo peso operite in jo v vreli osoljeni vodi kuhajte približno 35 minut. Kozji sveži sir zmešajte z rikoto in meto. Orehe na drobno sesekljajte in jih popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Čebulo olupite, sesekljajte in jo popražite na maslu. Dodajte orehe, olje, 2 žlici vode ter začinite s soljo, poprom in čilijem.

Rdečo peso odcedite in olupite. Gomoljem odrežite kapico in jih izdolbite. Izdolbeno sredico na drobno sesekljajte in jo zmešajte z 1 žličko medu in sirovo mešanico. Nadev začinite in z njim napolnite gomolje. Peso posutje z orehovim pestom in parmezanom. V pečici, ogreti na 180 stopinj, jih pecite 20 minut.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?