Odlično tudi brez mesa
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g brstičnega ohrovta
- sol
- pol neškropljene limone
- 4 vejice timijana
- 1 majhno čebulo
- 125 g rikote
- 2 jajci
- 3 žlice naribanega parmezana
- mlet čili
- 2 žlici pinjol
- 1 žlico masla
Priprava
Brstični ohrovt operite in odstranite uvele liste ter zametke pecljev. Glede na velikost jih še prepolovite. Približno 5 minut jih kuhajte v slani vodi, nato jih oblijte s hladno vodo in dobro odcedite.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Limono operite pod vročo vodo, lupinico pa nastrgajte na tanke ostružke. Timijan oplaknite, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Čebulo olupite in jo zrežite na majhne kocke.
Brstični ohrovt zmešajte s timijanom in čebulnimi kockami. Mešanico porazdelite po majhnih modelčkih. Zmešajte rikoto, jajci in parmezan ter mešanico začinite s soljo in čilijem. Porazdelite po brstičnem ohrovtu. Potresite s pinjolami in koščki masla. Narastke pecite približno 35 minut, dokler se lepo ne zapečejo. Okrasite z limoninimi ostružki.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija