V glavni ali stranski vlogi ... A vsekakor v okusni vlogi!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 manjše pore
- 150 g gavde
- 1 žlico masla
- ½ žlice moke
- 150 ml zelenjavne juhe
- 100 ml smetane
- sol, sveže mleti poper
- ščepec nastrganega muškata
- 8 rezin prekajene vratovine (približno 300 g)
- olje za model
Priprava:
1 Očistite por, ga operite in dobro odcedite. Stebla prerežite po dolgem in jih zrežite na dolžino modela za peko. Sir drobno nastrgajte.
2 V kozici segrejte maslo, ga potresite z moko in pripravite svetlo prežganje. Prilijte juho in smetano ter vse skupaj med stalnim mešanjem pustite lahno vreti 10 minut. Omaki primešajte polovico sira in jo začinite s soljo, poprom in muškatom.
3 Namastite model za peko, ga obložite s porom in pokrijte z zvitimi rezinami vratovine. Te prekrijte s preostalim porom, prelijte z omako in potresite s preostalim sirom,
4 Por 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Okrasite z zelišči in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?