Okusno iz pečice
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g piščančjih prsi (brez kosti in kože)
- sol
- poper
- 2 žlici olja
- 1 žlico masla
- 12 listov lazanje
- oljčno olje
- maslo ali olje za namastitev modela
- 400 g ajvarja
Za omako:
- 250 ml smetane
- 2 rumenjaka
- 100 g kisle smetane
- 125 g trdega sira
- bel poper
Priprava
Meso oplaknite, ga otrite do suhega in ga zrežite na tanke rezine. Potolcite jih pod prozorno folijo in jih začinite s soljo in poprom. V večji ponvi segrejte olje. Zrezke pecite 2–3 minute z vsake strani.
V večjem loncu zavrite slano vodo. Vanjo položite po 3–4 liste lazanje skupaj in jih kuhajte približno 4 minute, da so lepo upogljivi, niso pa še popolnoma skuhani. Liste vzemite iz vode, jih prelijte s hladno vodo in vsakega premažite z oljem, da se ne zlepijo skupaj. Pekač za narastke namastite z oljem ali maslom. Dno premažite z ajvarjem.
Vsak list lazanje premažite z malce ajvarja, nanj položite rezino mesa in jo pokrijte z drugim listom lazanje. Paketke nato zložite v pekač. Prelijte s preostalim ajvarjem in narastek približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V tem času razžvrkljajte rumenjaka, kislo smetano in smetano ter mešanici primešajte še polovico sira in jo začinite s poprom. Prelijte po lazanji, potresite s preostalim sirom in narastek pecite še 25–30 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo približno 850 kcal, beljakovine: 56 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 57 g.