Preverite, kako najbolj enostavno pripravite božanski domač kruh!
Tudi vi mislite, da je težko narediti domač kruh? Danes vam dokažemo nasprotno! Za pripravo potrebujete le 4 sestavine in litoželezno posodo s pokrovom (v stilu "dutch oven"), gnetenje testa pa sploh ni potrebno!
Sestavine:
- 420 g pšenične moke
- 400 ml tople vode (temperatura naj bo približno 38°C)
- 2 čajni žlički morske soli
- 2 čajni žlički instant suhega kvasa
Priprava:
1. V skledi dobro pomešajte moko, sol in kvas. Nato počasi vlivajte toplo vodo in med tem sestavine neprestano mešajte, da se med seboj lepo povežejo.
2. Skledo, v kateri je mokro in mehko testo, pokrijte z bombažno krpo in pustite približno 2 uri.
3. Pečico segrejte na 220°C in vanjo postavite pokrito litoželezno posodo.
4. Večji kos peki papirja pomokajte in nanj prestavite vzhajano testo. Oblikujte hlebec in vanj na zgornjem delu na nekaj mestih zarežite z nožem.
5. Testo skupaj s peki papirjem postavite v segret lonec. Pokrijte ga in vse skupaj postavite v pečico za 35 minut.
6. Nato pokrov odstranite in kruh pecite še 10 minut, da se skorja obarva.
7. Pustite, da se kruh nekoliko ohladi, nato pa ga postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?