Odlična zamisel za spomladansko kosilo.
Za 4 osebe potrebujete
• 100 g rukole
• 200 g češnjevega paradižnika
• 50 g pršuta
• 150 g telečjih zrezkov
• 550 g njokov
• sol
• 3 žlice olivnega olja
• 1 žličko gorčice
• 2 žlici belega vinskega kisa
• 75 ml juhe
• poper
Priprava
Pripravite rukolo in jo natrgajte na koščke. Češnjeve paradižnike operite in jih prerežite na pol. Rezine pršuta zrežite na trakove. Zrezke oplaknite, osušite in jih zrežite na 1 cm široke trakove.
Njoke skuhajte v večji količini osoljene vode po navodilu z embalaže in jih odcedite. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem pecite trakove mesa približno 3 minute. Po okusu jih solite in poprajte.
Za preliv zmešajte gorčico, kis, vročo juho in olje. Preliv solite in poprajte. Meso odstavite s štedilnika in mu primešajte njoke, paradižnik, rukolo in pršut. Vse skupaj prelijte s toplim prelivom in dobro premešajte.
Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 46 g.