Ocvrt čili? Zakaj pa ne...
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 ml temnega piva
- 1 jajce
- 3 žlice moke
- sol
- 150 g drobtin
- 4 žlice sezamovih semen
- 20 velikih čilijev + 1 čili za posipanje
- olje za cvrenje
- 3 žlice masla
- 1 majhno čebulo
- 250 ml smetane
- 150 g čedarja
- sveže mleti barviti poper
Priprava:
1 Zmešajte pivo, jajce, moko in sol ter zmešajte gladko testo. Zmešajte sezamova semena in drobtine. Oplaknjene čilije najprej povaljajte v testu, nato v drobtinah in postopek še enkrat ponovite. Nato jih ocvrite v vročem olju.
2 V kozici stopite maslo in na njem malo popražite sesekljano čebulo. Prilijte smetano in jo pokuhajte do polovice. Nato vmešajte nastrgan čedar in ga stepajte toliko časa, da se stopi. Omako začinite s soljo in poprom in jo stepite do gladkega.
3 Ocvrte čilije odcedite na kuhinjski brisači in jih postrezite s pomako, ki jo okrasite s papriko in svežimi čiliji.