Piščanec tako in drugače, tokrat v polenti!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 šop peteršilja
- 4 fileje piščančjih prsi
- sol, sveže mleti poper
- 100 g moke
- 1 žličko mletega pimenta
- 1/2 žličke čilija
- 2 jajci
- približno 200 g polente
- olje za cvrenje
- 1 majhen por
- 1 čili
- 600 g paradižnikov
- 3 žlice olivnega olja
- sladkor
- balzamični kis
- pest metinih lističev
Priprava:
1 Oplaknite peteršilj, ga otresite in drobno sesekljajte. Očistite fileje, jih osušite in v vsak kos mesa zarežite globok žep. Meso začinite s soljo in poprom od zunaj in znotraj in jih nadevajte s peteršiljem.
2 Zmešajte moko, piment in mleti čili. Meso povaljajte v tej začimbni mešanici, nato v stepenih jajcih in nato še v polenti s preostankom peteršilja. Meso nato zlato ocvrite v vročem olju.
3 Očistite por, čili in paradižnike. Por zrežite na kolesca, čili sesekljajte, paradižnike pa zrežite na majhne koščke.
4 V ponvi segrejte olivno olje in na njem malce popražite por in čili. Dodajte paradižnike. Začinite s soljo in poprom ter malce podušite. Mešanico začinite z malo sladkorja in kisa ter primešajte še metine lističe. Postrezite k ocvrtim zrezkom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa