Pregrešno dobri kanapejčki.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 strok česna
• 1,5 cm ingverja
• 100 g manga
• 200 ml ananasovega soka
• po 1 žlico paradižnikove mezge in kečapa
• 2 žlici kisa
• 1 žlico limoninega soka
• 3 žlice rjavega sladkorja
• 2 žlici sojine omake
• približno 500 ml olja
• 1 žlico škroba
• 600 g svinjske ribice
• 2 jajci
• 200 ml belega vina
• 250 g moke
• sol, poper
Priprava
Česen in ingver olupite ter sesekljajte. Mango zmeljite v pire in ga zmešajte z ananasovim sokom, mezgo, kečapom, kisom, limoninim sokom, sladkorjem in sojino omako. Ingver in česen popražite na 1 žlici olja. Dodajte tekočo mešanico, jo zavrite in zgostite s škrobom. Omako po okusu začinite.
V loncu segrejte toliko olja, da bo meso v njem plavalo. Jajca razžvrkljajte in jih zmešajte z vinom, moko in soljo. Meso zrežite na koščke. Povaljajte jih v testu in v vročem olju cvrite od 5 do 7 minut, da dobijo zlato rumeno barvo. Ocvrto meso postrezite z omako.
Čas priprave: približno 1 ura. Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 70 g.