Namesto krofov - njoki!
Za 30 kosov potrebujete:
- 300 g moke
- 30 g kvasa
- 60 g sladkorja v prahu
- 100 ml mleka
- 50 g olja
- 2 rumenjaka
- ščepec soli
- 100 g skute
- 50 g mandljev
- olje za cvrenje
- 100 g kokosove moke
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Moko presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico in vanjo nadrobite kvas. Dodajte 1 žlico sladkorja v prahu in polovico mlačnega mleka. Skledo postavite na toplo, kvašena mešanica na sredini kupčka pa naj vzhaja 10 do 15 minut.
2 Nato dodajte preostali sladkor, olje, skuto, zmešano z rumenjakoma, ščepcem soli in preostalo mleko. Zgnetite mehko in voljno testo, ki naj 1 uro vzhaja na toplem.
3 Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na enako velike kose. V vsak kos testa ovijte po 1 mandelj in oblikujte majhne njoke.
4 V kozici segrejte olje in na njej počasi ocvrite njoke. Odcedite jih na papirnati brisači, nato povaljajte v kokosovi moki in potresite s sladkorjem v prahu. Postrezite jih z marmelado.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija