Ocvrti sladoled

4. 5. 2013
Deli
Ocvrti sladoled (foto: Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa)
Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa

Sladko razvajanje s hrustljavo skorjico.

Sestavine za 4 osebe:
  • 400 ml vaniljevega sladoleda
  • 1 pest sesekljanih oreškov
  • 1 pest zdrobljenih biskvitnih piškotov (za tiramisu)
  • 1 jajce
  • olje za cvrtje
Priprava:

1. Iz sladoleda oblikujte kroglice in jih položite na ohlajen krožnik. Krožnik s sladoledom postavite v zamrzovalnik za 15–30 minut. Oreške zmešajte s piškotnimi drobtinami.

2. Sladoledne kroglice povaljajte v mešanici in jih ponovno postavite v zamrzovalnik za približno 15 minut. V skodelici razžvrkljajte jajce. Kroglice povaljajte v jajcu in mešanici ter ponovno postavite v zamrzovalnik. Postopek z jajci še nekajkrat ponovite, da se bo panada bolje oprijela sladoleda.

3. V posodi segrejte olje. Sladoledne kroglice na hitro ocvrite v olju in jih takoj postrezite.

Priprava: preprosta.  
Čas priprave: približno 20 minut.
Hlajenje: približno 1 ura
Na osebo: približno 380 kcal, B: 7 g, M: 30 g, OH: 20 g.

Nasvet
  • Kokosova panada

Oreške za ocvrti sladoled lahko nadomestite tudi s kokosovo moko, pri tem pa pazite, da bo sloj panade dovolj debel.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?