Sladko razvajanje s hrustljavo skorjico.
Sestavine za 4 osebe:
- 400 ml vaniljevega sladoleda
- 1 pest sesekljanih oreškov
- 1 pest zdrobljenih biskvitnih piškotov (za tiramisu)
- 1 jajce
- olje za cvrtje
Priprava:
1. Iz sladoleda oblikujte kroglice in jih položite na ohlajen krožnik. Krožnik s sladoledom postavite v zamrzovalnik za 15–30 minut. Oreške zmešajte s piškotnimi drobtinami.
2. Sladoledne kroglice povaljajte v mešanici in jih ponovno postavite v zamrzovalnik za približno 15 minut. V skodelici razžvrkljajte jajce. Kroglice povaljajte v jajcu in mešanici ter ponovno postavite v zamrzovalnik. Postopek z jajci še nekajkrat ponovite, da se bo panada bolje oprijela sladoleda.
3. V posodi segrejte olje. Sladoledne kroglice na hitro ocvrite v olju in jih takoj postrezite.
Priprava: preprosta.
Čas priprave: približno 20 minut.
Hlajenje: približno 1 ura
Na osebo: približno 380 kcal, B: 7 g, M: 30 g, OH: 20 g.
Nasvet
- Kokosova panada
Oreške za ocvrti sladoled lahko nadomestite tudi s kokosovo moko, pri tem pa pazite, da bo sloj panade dovolj debel.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?