To pa je res slastna jed!
Za 4 osebe potrebujete:
Za omako:
- 1 žlico olivnega olja
- 3 žlice dijonske gorčice
- 3 žlice medu
- 3 žličke čili omake
- 1/2 žličke mletih gorčičnih semen
- 1 žlico sojine omake
- 100 ml vode
Za testo: - 500 g stročjega fižola
- 2 beljaka
- 350 ml gazirane vode
- 250 g moke
- sol
Za serviranje: - 200 g solatnih listov
Priprava:
1 V kozici segrejte olje in mu primešajte gorčico, med, čili omako, gorčična semena, sojino omako in vodo. Vse skupaj zavrite, malce pokuhajte in odstavite.
2 Fižol oplaknite in ga odcedite. Beljaka, gazirano vodo in moko stepite v tekoče testo, vanj potopite stroke fižola in jih zlato ocvrite v vročem olju. Nato jih odcedite na papirnati brisači in začinite s soljo. Postrezite z listi solate in pikantno pomako.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?