Ocvrti stročji fižol s pikantno pomako

Ocvrti stročji fižol s pikantno pomako (foto: Profimedia) Profimedia
15. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

To pa je res slastna jed!

Za 4 osebe potrebujete:

Za omako:

  • 1 žlico olivnega olja 
  • 3 žlice dijonske gorčice
  • 3 žlice medu
  • 3 žličke čili omake
  • 1/2 žličke mletih gorčičnih semen
  • 1 žlico sojine omake
  • 100 ml vode

    Za testo:
  • 500 g stročjega fižola
  • 2 beljaka
  • 350 ml gazirane vode
  • 250 g moke
  • sol

    Za serviranje:
  • 200 g solatnih listov

Priprava:

1 V kozici segrejte olje in mu primešajte gorčico, med, čili omako, gorčična semena, sojino omako in vodo. Vse skupaj zavrite, malce pokuhajte in odstavite.

2 Fižol oplaknite in ga odcedite. Beljaka, gazirano vodo in moko stepite v tekoče testo, vanj potopite stroke fižola in jih zlato ocvrite v vročem olju. Nato jih odcedite na papirnati brisači in začinite s soljo. Postrezite z listi solate in pikantno pomako.