Vam je ostalo še kaj kostanja? Če ste že siti pečenega, ga pripravite na drugačen način – na primer v kruhu.
Kostanjev kruh
Sestavine:
- 200 g kostanjeve moke
- 300 g koruzne moke brez glutena
- 17 g vinskega kamna
- 1 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke kristalnega sladkorja
- 40 ml olivnega olja
- 400 ml mlačne vode
- 125 g kuhanega in očiščenega kostanja
- 2 žlici suhe limonine trave
- 50 g pinjol
Priprava:
V skledo stresemo koruzno in kostanjevo moko. Dodamo vinski kamen, sol in sladkor. Premešamo. Suho mešanico prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem ter z leseno žlico dobro premešamo. Dodamo grobo zdrobljen kostanj, limonino travo in pinjole. Premešamo. Testo za kostanjev kruh pustimo v skledi. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 45 minut.
Testo stresemo na pekač, ki smo mu dno prekrili s peki papirjem. Oblikujemo hlebček. Z ostrim nožem naredimo nekaj zarez. Pekač s hlebčkom testa postavimo v ogreto pečico na 190°C, in sicer za 55 minut.
NASVET: Kostanjev kruh je okusna ideja za zajtrk, saj se odlično poda k maslu, marmeladi, medu in jogurtu.
Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha; recept je bil objavljen v reviji Liza
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek