Zaupala nam ga je Irena, tekmovalka iz kuharskega resničnostnega šova, ki svoje kuharske veščine še naprej s pridom uporablja in navdušuje.
Sestavine za maso palačink:
- 435 g bele gladke moke,
- 2 jajci,
- 720 g mleka,
- pecilni prašek,
- 6 žličk rjavega sladkorja,
- 1 žlička soli,
- kardamom,
- strok vanilje,
- 1 limeta.
Priprava:
V posodo damo moko, sol in pecilni prašek in vse skupaj dobro premešamo. V drugo posodo damo rumenjake, v tretjo beljake, ki jih stepemo v sneg.
Rumenjakom dodamo sladkor in mleko ter zmešamo z mešalnikom.
Zmes dodamo posodi z moko, soljo in pecilnim praškom. Dodamo sok pol limete, tri noževe konice kardamoma in sredico vaniljevega stroka. Vse skupaj dobro premešamo.
S kuhalnico narahlo vmešamo še sneg iz beljakov.
Z majhno zajemalko zajamemo zmes in jo zlijemo na sredino teflonske ponve, da se razlije v premer okoli 10 centimetrov, in zapečemo, dokler se ne pojavijo mehurčki. Nato obrnemo in pečemo do zlato rjave barve.
Še vroče palačinke posujemo z naribano belo in temno čokolado, dodamo maline, meto in malinin preliv.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?