Poskusite, zagotovo boste uživali - tako v pripravi kot med obrokom!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g rdečega fižola
- 600 g govedine (prednji del)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 rdečo papriko
- 1 čili
- 4 žlice olja
- sol, sveže mleti poper
- 1 žlico mlete paprike
- 1 žličko orientalske kumine
- nekaj semen koriandra
- 425 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
Priprava:
1 Fižol čez noč namočite v hladni vodi. Očistite meso, ga oplaknite in ga zrežite na debelejše trakove. Olupite čebulo in česen ter oboje sesekljajte. Papriki odstranite semena in jih zrežite na paličice. Očistite čili in ga sesekljajte.
2 V kozici segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte meso, ga zapecite in začinite s soljo, poprom, papriko, kumino in koriandrom. Dodajte paradižnike in približno 600 ml vode. Na koncu dodajte še odcejen fižol, sesekljan čili in papriko.
3 Kozico pokrijte in vse skupaj dušite do mehkega. Če je omaka preredka, jo zgostite z malo škroba, umešanega s hladno vodo. Postrezite s tortiljami.