Pripravite vložene kostanje ali marone, da boste lahko uživali v njihovem slastem okusu tudi ko bo sezona že mimo.
Priprava vloženega kostanja
3 kg kostanja skuhajte v slani vodi, jih olupite (glej spodaj) in porazdelite po kozarcih. Karamelizirajte 900 g sladkorja, ga zalijte s 700 ml vode in 100 ml vinjaka. Primešajte še 100 g medu, 1 koščke limonine lupinice, koščke 1 stroka vanilje in sredico stroka ter 3 vejice timijana.
Vse skupaj naj kipeče vre približno 3 minute, nato pa mešanico prelijte po kostanju. Zaprite kozarce, jih denite v vročo vodno kopel v pečici (segreti na 160 stopinj, ventilatorski način ni primeren) in jih vkuhavajte približno 30 minut.
Kostanj je v zaprtih kozarcih obstojen najmanj 3 mesece.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem