Za zadovoljne nasmehe in ljubitelje marmelade ...
Za 25–30 trikotnikov potrebujete:
- 250 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- sol
- 125 g masla
- 1 jajce
- 100 g češnjeve marmelade
- 100 g mlečne čokolade
- 80 g pinjol
- 50 g posušenih kandiranih češenj
Priprava:
1 Na delovni površini zmešajte moko, sladkor in ščepec soli. Sredi kupčka naredite jamico in vanjo dajte koščke masla in jajce. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Testo na pomokani delovni površini razvaljajte 2 mm debelo in ga zrežite na kvadratke (3 x 3 cm). Sredi vsakega dajte po 1 žličko marmelade in vogalčke diagonalno zapognite. Dobro zatisnite robove, da marmelada ne bo iztekala.
3 Pekač obložite s papirjem za peko, nanj položite trikotnike in jih 5 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo, pinjole in češnje pa drobno sesekljajte. Trikotnike okrasite s čokolado in jih okrasite s pinjolami in češnjami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem