S kranjsko klobaso
Za 4 osebe potrebujete
- 1 kg ohrovta
- sol
- 2 čebuli
- 2 žlici stopljenega masla
- približno 800 ml juhe
- 500 g krompirja, ki se ne razkuha
- 4 kranjske klobase
- poper
- mleti piment
Priprava
Ohrovtove liste odlomite od stebla in jim odrežite odebeljene žile. Liste dobro operite in jih približno 1 minuto kuhajte v veliko slane vode. Vodo odlijte, liste zalijte s hladno vodo, jih dobro odcedite in po potrebi zrežite na manjše kose.
Čebuli olupite in ju zrežite na kocke. V večji posodi segrejte stopljeno maslo in na njem stekleno popražite čebulo. Dodajte ohrovt, prilijte juho in vse skupaj kuhajte približno 1 uro. Krompir olupite, ga operite in ga zrežite na večje kocke. Klobase večkrat prebodite z vilicami, jih skupaj s krompirjem stresite k ohrovtu in enolončnico kuhajte še nadaljnjih 20 minut. Na koncu jo krepko začinite s soljo, poprom in pimentom.
Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.
Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 22 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe