Ohrovtovi zvitki, nadevani z rižem in orehi

4. 1. 2013
Ohrovtovi zvitki, nadevani z rižem in orehi
Ohrovtovi zvitki, nadevani z rižem in orehi

Za izbrani okus.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 250 g kuhanega riža
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol, poper
  • 8 ohrovtovih listov
  • 50 g masla
  • 250 ml juhe
  • 30 g moke
  • 250 ml mleka
  • nariban muškatni orešek
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Riž zmešajte s parmezanom, orehi, peteršiljem, soljo in poprom. Ohrovt od 3 do 4 minute blanširajte v vreli osoljeni vodi. Liste dobro odcedite in jim porežite debela rebra.

Na vsak list položite malo nadeva in zvijte. Zvitke povežite s kuhinjsko vrvico in jih opecite na 20 g raztopljenega masla. Prilijte juho in zvitke približno 25 minut dušite v pečici. Pečene zvitke poberite iz pekača, tekočino pa precedite.

Američanka posnela dostop do plaže na Hrvaškem: video postal viralen

Preostalo maslo raztopite, dodajte moko in jo zarumenite. Prilijte mleko in omako med mešanjem prevrite. Dodajte sok od peke zvitkov in omako kuhajte od 1 do 2 minuti. Omako po okusu začinite s soljo in muškatnim oreškom.

Čas priprave: približno 1 ura 15 minut.
Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 13 g,maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 28 g.