Omaka z jurčki in žajbljem – s pirinimi njoki

11. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Omaka z jurčki in žajbljem – s pirinimi njoki (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Hitro pripravljena omaka!

Sestavine:

  • 200 g očiščenih in narezanih gob
  • 2 šalotki
  • česen
  • sol
  • poper
  • drobnjak
  • peteršilj
  • majaron
  • lovor
  • žajbelj
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 2 dl vode ali rastlinskega napitka (sojino ali ovseno)
  • 1 dl sojinega jogurta
  • voda
  • olje

Priprava:

Na olju zarumenimo drobno narezano šalotko in ji dodamo gobe. Pražimo jih nekje 5 do 10 minut na blagi temperaturi (odvisno od velikosti gob). Nato dodamo koruzni škrob, dobro pomešamo, zvišamo temperaturo in dodamo sojino mleko ali vodo. Če je pregosto, ko zavre, dodamo še malce vode. V omako damo vejico žajblja, lovor, majaron in v pokriti posodi kuhamo 10 minut. Na koncu dodamo še preostale začimbe, česen in sojin jogurt. Omako prelijemo čez pirine njoke, lahko pa jo postrežemo z rižem ali k seitanovim zrezkom s krompirjem ali k polenti.

Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.

Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del