Brownieje lahko pripravite na zalogo, saj v zaprti posodi dolgo ostanejo sveži.
Za približno 16 kosov potrebujete
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- ¼ žličke soli
- 150 g jedilne čokolade
- 130 g masla
- 175 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 150 g na grobo sesekljanih orehov
Priprava
Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Jedilno čokolado sesekljajte in jo skupaj z maslom raztopite v kovinski posodi v vroči vodni kopeli. Čokolado nekoliko ohladite.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V čokolado vmešajte sladkor in vaniljev sladkor. Nato postopoma vmešajte še jajca. Dodajte moko in dobro premešajte, da dobite gladko testo.
Na koncu v testo vmešajte še orehe. Pravokoten pekač za kolače (20 x 30 cm) namastite in napolnite s testom. Pecite v pečici približno 25 minut. Pečen kolač vzemite iz pečice, ohladite in narežite na kose.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek