Orientalska nabodala s humusom

29. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Orientalska nabodala s humusom (foto: nabodalo)
nabodalo

Malce drugačni okusi - s pridihom Orienta!

Za 4 osebe potrebujete:

Za humus:

  • 440 g čičerke (pločevinka)
  • 3 stroke česna
  • 50 ml olivnega olja
  • 50 g sezamove paste tahini
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 limeto

Za meso:

  •  600 g mlete jagnjetine
  • sol, sveže mleti črni poper
  • mleto kumino
  • posušen čili
  • 10 vejic koriandra
  • 3 stroke česna
  • 1 čebulo
  • 5 vejic mete

Priprava:

1 Čičerko odcedite, ji dodajte olupljen česen, olivno olje in tahini pasto ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Na koncu začinite s soljo, poprom in limetinim sokom.

2 Mletemu mesu dodajte sol, poper, kumino in sesekljan čili ter ga dobro pregnetite. Sesekljajte koriander, česen, čebulo in pol mete in vse skupaj vgnetite v meso. Naredite 12 ovalnih koščkov in jih nataknite na nabodala.

3 Nabodala 10 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice, potresite s preostalo meto in postrezite s humusom.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"