Malce drugačni okusi - s pridihom Orienta!
Za 4 osebe potrebujete:
Za humus:
- 440 g čičerke (pločevinka)
- 3 stroke česna
- 50 ml olivnega olja
- 50 g sezamove paste tahini
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 limeto
Za meso:
- 600 g mlete jagnjetine
- sol, sveže mleti črni poper
- mleto kumino
- posušen čili
- 10 vejic koriandra
- 3 stroke česna
- 1 čebulo
- 5 vejic mete
Priprava:
1 Čičerko odcedite, ji dodajte olupljen česen, olivno olje in tahini pasto ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Na koncu začinite s soljo, poprom in limetinim sokom.
2 Mletemu mesu dodajte sol, poper, kumino in sesekljan čili ter ga dobro pregnetite. Sesekljajte koriander, česen, čebulo in pol mete in vse skupaj vgnetite v meso. Naredite 12 ovalnih koščkov in jih nataknite na nabodala.
3 Nabodala 10 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice, potresite s preostalo meto in postrezite s humusom.