Ljubitelji piščanca bodo zelo zadovoljni s to jedjo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 piščanca (1,2 kg)
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 žličko mlete paprike
- 1 žličko karija
- 1 čebulo
- 2 korenčka
- 100 ml juhe
- 200 ml pasiranega paradižnika (tetrapak)
- 150 g masla
- zelišča za okrasitev
Priprava:
1 Oplaknite meso in ga zrežite na kose. Začinite jih s soljo in poprom ter potresite z mleto papriko in karijem.
2 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, olupljeno korenje pa zrežite na majhne koščke. Meso razporedite v pekač in dodajte čebulo in korenje. Zalijte z juho in pasiranimi paradižniki.
3 Po mesu razporedite koščke masla in meso 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Potresite z zelišči in postrezite s kuhanim krompirjem.