Razkrivamo recept za najmehkejše in najbolj puhaste palačinke!
Palačinke so nedvomno ena najbolj priljubljenih sladic pri nas: priprava je hitra in enostavna, z različnimi nadevi pa jih spremenimo v pravo kulinarično poslastico!
Mnogi si najraje privoščijo sveže palačinke, ko pa se slednje ohladijo, lahko hitro postanejo žilave, trde in brez okusa. A s posebno sestavino bodo palačinke ostale mehke in puhaste tudi kasneje.
Ne spreglejte:
- Bodite pozorni: ta nenavaden znak na jeziku nakazuje, da bi se morali izogibati kavi
- Stari Grki so pravili, da je to najbolj zdravilna rastlina na svetu: ščiti pred rakom, skrbi za zdravo prebavo in krepi imunski sistem
- Nikoli ne bi smeli ignorirati teh znakov, saj kažejo na krvni strdek!
Skrivnost je v sodi bikarboni
Mnogi v maso dodajajo gazirano vodo, a če boste svojim palačinkam dodali sodo bikarbono, bodo slednje postale še mehkejše in še bolj puhaste. Najboljše pa je, da bodo svojo odlično teksturo ohranile tudi po tem, ko se ohladijo.
Za najboljša palačinke potrebujete:
- 1 jajce
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 gramov moke
- Ščepec soli
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 2 žlici olja
- Olje za premaz ponve
Priprava poteka tako:
- Vse tekoče sestavine zmešajte, nato pa jim dodajte moko, sol in sodo bikarbono. Mešanico dobro pomešajte z metlico in pazite, da v masi ne ostanejo grudice. Na koncu dodajte še olje in vse skupaj ponovno dobro premešajte.
- Ponev za palačinke segrejte na najvišjo temperaturo, nato pa jo malo zmanjšate (če ima vaša plošča 9 stopenj, pustite ploščo na približno 7. stopnji). Palačinke specite enako, kakor običajno.
- Palačinke nadevajte s sladkim ali slanim nadevom po želji.
Dober tek!
Vir: krstarica.com
- Preberite si še: Ta jed, ki so jo pripravljale že naše babice, vas založi z vitamini in minerali ter poskrbi za zdravo prebavo, priprava pa vam vzame le 30 minut
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del