Pomaranče ne smejo manjkati niti v kuhinji. Odlične se za pripravo tako sladkih, kot tudi slanih jedi. Posebno dobre pa so pomaranče za pripravo omak in polivk.
Sestavine za 4 osebe:
Za palačinke:
- 180 g moke
- 1 žlica zdroba
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 3 jajca
- 250 ml mleka
- 250 ml pinjenca
- 1 žlička drobno nastrgane lupine neškropljene pomaranče
- 1 žlica masla
- 3 žlice olja
Za omako:
- 40 ml pomarančnega soka
- sladkor
- 60 g stopljenega masla
- 1 žlica pomarančnega likerja (po želji)
Priprava:
1. Moko skupaj z zdrobom, pecilnim praškom, soljo in sladkorjem presejte v skledo in vse skupaj premešajte.
2. Jajce stepite z mlekom, pinjencem in pomarančno lupinico. Med stalnim mešanjem primešajte moki. Stepite gladko testo, ki naj približno 20 minut počiva pri sobni temperaturi.
3. V posodi stopite maslo in prilijte olje. Namastite ponev, vanjo zlijte nekaj testa in specite palačinko. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.
4. V drugi posodi segrejte pomarančni sok, v njem stopite sladkor (glede na okus). Nato prilijte stopljeno maslo in vse skupaj dobro stepite. Posodo odstavite s kuhalne površine, prilijte liker in pečene palačinke prelijte z omako.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo približno: 630 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 59 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija