Palačinke s pomarančno omako

3. 2. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Palačinke s pomarančno omako (foto: Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa)
Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa

Pomaranče ne smejo manjkati niti v kuhinji. Odlične se za pripravo tako sladkih, kot tudi slanih jedi. Posebno dobre pa so pomaranče za pripravo omak in polivk.

Sestavine za 4 osebe:

Za palačinke:

  • 180 g moke
  • 1 žlica zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 250 ml mleka
  • 250 ml pinjenca
  • 1 žlička drobno nastrgane lupine neškropljene pomaranče
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice olja

Za omako:

  • 40 ml pomarančnega soka
  • sladkor
  • 60 g stopljenega masla
  • 1 žlica pomarančnega likerja (po želji)
Priprava:

1. Moko skupaj z zdrobom, pecilnim praškom, soljo in sladkorjem presejte v skledo in vse skupaj premešajte.

2. Jajce stepite z mlekom, pinjencem in pomarančno lupinico. Med stalnim mešanjem primešajte moki. Stepite gladko testo, ki naj približno 20 minut počiva pri sobni temperaturi.

3. V posodi stopite maslo in prilijte olje. Namastite ponev, vanjo zlijte nekaj testa in specite palačinko. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.

Poslanci ukinili mehanizem za razdeljevanje računalnikov. Koliko je že vročenih?

4. V drugi posodi segrejte pomarančni sok, v njem stopite sladkor (glede na okus). Nato prilijte stopljeno maslo in vse skupaj dobro stepite. Posodo odstavite s kuhalne površine, prilijte liker in pečene palačinke prelijte z omako.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo približno: 630 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 59 g.

Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija