Panirane piščančje nogice

21. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Panirane piščančje nogice (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Za 4 osebe potrebujete

  • 150 g grškega jogurta
  • 1 žličko gorčice
  • 1 žličko javorjevega sirupa
  • pol žličke tabaska
  • sol
  • poper
  • 8 piščančjih stegen (spodnjih)
  • 100 g koruznih kosmičev
  • 100 g čipsa
  • česen v prahu
  • mleto papriko
  • olje

Priprava

Jogurt, gorčico, javorjev sirup in tabasko zmešajte ter mešanico krepko začinite. Meso v hladilniku marinirajte približno 30 minut.

Zdrobite koruzne kosmiče in čips. Mešanico začinite z malce soli, popra, mletega česna in mlete paprika. Stegna odcedite, jih povaljajte v panadi in ocvrite v olju.

Čas priprave: 1 ura in 30 minut.

Na osebo približno 460 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 23 g.