Za 4 osebe potrebujete
- 150 g grškega jogurta
- 1 žličko gorčice
- 1 žličko javorjevega sirupa
- pol žličke tabaska
- sol
- poper
- 8 piščančjih stegen (spodnjih)
- 100 g koruznih kosmičev
- 100 g čipsa
- česen v prahu
- mleto papriko
- olje
Priprava
Jogurt, gorčico, javorjev sirup in tabasko zmešajte ter mešanico krepko začinite. Meso v hladilniku marinirajte približno 30 minut.
Zdrobite koruzne kosmiče in čips. Mešanico začinite z malce soli, popra, mletega česna in mlete paprika. Stegna odcedite, jih povaljajte v panadi in ocvrite v olju.
Čas priprave: 1 ura in 30 minut.
Na osebo približno 460 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 23 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem