Okusna kombinacija zelenjave in mesa...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 rdeči papriki
- 1 majhno bučo
- 1 čebulo
- 2 žlici olja
- sol, sveže mleti črni poper
- 2 rezini toasta
- 150 ml smetane za kuhanje
- 300 g mlete svinjine
- 1 jajce
- svež timijan
Priprava:
1 Papriki prerežite in ju očistite. Bučo oplaknite pod vodo in jo prerežite. Odstranite semena in bučo zrežite na majhne kocke. Buč hokaido ni treba lupiti. Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. Skupaj s kockami buč jo popražite na segretem olju. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter počakajte, da se ohladi.
2 Toast zrežite na kocke in jih prelijte s smetano. Dodajte mleto meso, pečeno zelenjavo in jajce. Začinite s soljo, poprom in sesekljanim timijanom.
3 S pripravljeno mešanico nadevajte paprike in jih položite v pekač. Prilijte malo vode in jih približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem jed potresite s svežim timijanom.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem