Iščete idejo za preprost, okusen in zdrav prigrizek? Za vas imamo idejo, ki vas bo navdušila!
Sploh v poletnem času nimamo želje po pripravljanju zakompliciranih jedi, pri katerih bi v kuhinji porabili več ur. A k sreči obstaja nešteto enostavnih receptov, ki prav tako navdušujejo s svojim izjemnim okusom. Eden takih je recept za odličen prigrizek, narejen iz paradižnika in moke.
Ne spreglejte:
Za prigrizek iz paradižnika potrebujete:
- 200 g paradižnika
- ½ čajne žličke suhega kvasa
- 300 g moke
- 6 mladih čebul
- 220 g kremnega sira
Jed pripravite tako:
- Paradižnik operite, narežite na manjše koščke in s paličnim mešalnikom ali z mikserjem zmešajte v pire.
- Vmešajte kvas, nato maso prelijte v večjo posodo za mešanje.
- Zdaj dodajte moko in z lopatko ali z rokami dobro premešajte, da dobite testo.
- Testo pokrijte in pustite počivati 15 minut. Po 15 minutah testo še enkrat pregnetite. Naj počiva še 30 minut.
- Nato testo stresite na pomokano delovno površino in ga tanko razvaljajte v pravokotnik.
- Mlado čebulo drobno nasekljajte in jo zmešajte s kremnim sirom. Z mešanico enakomerno premažite paradižnikovo testo.
- Testo zvijte v rulado, nato pa jo narežite na približno 4 centimetre debele koščke, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati še 30 minut.
- Roladice položite v košaro soparnika ali v posodo za kuhanje na pari, ki ste jo obložili s peki papirjem in na pari kuhajte 12 minut. Testo bi moralo narasti.
- Nato v ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje in na njem na vsaki strani (2 do 3 minute) popecite paradižnikove kruhke.
- Kruhki bodo mehki in hrustljavi. Postrezite s solato.
Celoten postopek si lahko pogledate tudi v videu:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?