Paradižnik zmešajte z moko in pripravite ta noro dober prigrizek (navdušil bo prav vse!)

13. 8. 2024
Deli

Iščete idejo za preprost, okusen in zdrav prigrizek? Za vas imamo idejo, ki vas bo navdušila!

Sploh v poletnem času nimamo želje po pripravljanju zakompliciranih jedi, pri katerih bi v kuhinji porabili več ur. A k sreči obstaja nešteto enostavnih receptov, ki prav tako navdušujejo s svojim izjemnim okusom. Eden takih je recept za odličen prigrizek, narejen iz paradižnika in moke.

Ne spreglejte:

Za prigrizek iz paradižnika potrebujete:

  • 200 g paradižnika
  • ½ čajne žličke suhega kvasa
  • 300 g moke
  • 6 mladih čebul 
  • 220 g kremnega sira

Jed pripravite tako:

Paradižnik zmešajte z moko in pripravite ta noro dober prigrizek (navdušil bo prav vse!)
Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette
Paradižnik zmešajte z moko in pripravite ta noro dober prigrizek (navdušil bo prav vse!)
Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette
Paradižnik zmešajte z moko in pripravite ta noro dober prigrizek (navdušil bo prav vse!)
Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette
  1. Paradižnik operite, narežite na manjše koščke in s paličnim mešalnikom ali z mikserjem zmešajte v pire.  
  2. Vmešajte kvas, nato maso prelijte v večjo posodo za mešanje.  
  3. Zdaj dodajte moko in z lopatko ali z rokami dobro premešajte, da dobite testo. 
  4. Testo pokrijte in pustite počivati 15 minut. Po 15 minutah testo še enkrat pregnetite. Naj počiva še 30 minut. 
  5. Nato testo stresite na pomokano delovno površino in ga tanko razvaljajte v pravokotnik. 
  6. Mlado čebulo drobno nasekljajte in jo zmešajte s kremnim sirom. Z mešanico enakomerno premažite paradižnikovo testo. 
  7. Testo zvijte v rulado, nato pa jo narežite na približno 4 centimetre debele koščke, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati še 30 minut. 
  8. Roladice položite v košaro soparnika ali v posodo za kuhanje na pari, ki ste jo obložili s peki papirjem in na pari kuhajte 12 minut. Testo bi moralo narasti. 
  9. Nato v ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje in na njem na vsaki strani (2 do 3 minute) popecite paradižnikove kruhke.
  10. Kruhki bodo mehki in hrustljavi. Postrezite s solato. 

Celoten postopek si lahko pogledate tudi v videu: 

Lahka, nasitna in polna beljakovin: tako naredite pisano poletno solato brez glutena

Novo na Metroplay: "Ljudje v življenju potrebujemo več mehkobe" | Tereza Poljanič