Slastna i pripravljena v zgolj 30 minutah
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g krompirja
- 1 čebulo
- 2 žlici rastlinske kreme
- 300 g zamrznjenega stročjega fižola
- 1 žličko posušenega origana
- 1 pločevinko paradižnikov (850 ml)
- 500 ml zelenjavne juhe
- pol šopka bazilike
- sol
- poper
- sladkor
- 100 g nadomestka smetane za stepanje
Priprava
Krompir olupite, ga operite in zrežite na kocke. Čebulo olupite in jo zrežite na drobne kocke. V večji posodi segrejte rastlinsko kremo. Na njej podušite krompir, čebulo, fižol in origano. Dodajte še paradižnike in juho ter jo na nizki temperaturi pustite lahno vreti približno 25 minut.
V tem času oplaknite baziliko in jo otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Stepite nadomestek smetane. Paradižnikovo juho začinite s soljo, poprom in po potrebi malce sladkorja. Porazdelite po krožnikih in sredi vsake juhe kanite žličko smetane in juho potresite z baziliko.
Namig: juha je primerna za lahko večerjo ali pa tudi kot predjed menija z več hodi.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 23 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?