S pikatno sirovo smetano
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g rezancev
- 2 žlici masla
- poper, sol
- 250 g smetane
- 120 g pekorina ali parmezana (v kosu)
- nariban muškatni orešek
- nekaj lističev bazilike
Priprava
V večji posodi zavrite 4–5 litrov vode s 4–5 žličkami soli. Testenine skuhajte al dente po navodilih z embalaže.
V vmesnem času v ponvi stopite maslo in mu prilijte 125 g smetane. Zavrite, znižajte temperaturo kuhalne površine in omako pokuhajte, da se malce zgosti. Nastrgajte sir in ga polovico stresite v vročo omako. Testenine dobro odcedite, jih dodajte k omaki in previdno premešajte.
Segrejte preostalo smetano, prilijte k testeninam in jih pikantno začinite s soljo, poprom in malce muškatnega oreška. Testenine skupaj z omako porazdelite po krožnikih in jih potresite s preostalim sirom. Okrasite z lističi bazilike.
Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo: približno 810 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 87 g.
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio