Slastno kot na jugu Italije
Za 4 osebe potrebujete
- 100 g čebule
- 3 stroke česna
- 50 g belušne zelene
- 4 paradižnike
- 500 g mešanega mletega mesa
- 3 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- 300 ml goveje osnove (iz kozarca)
- 400 g rezancev
- 3 vejice rožmarina
- 1 lovorjev list
Priprava
Olupite čebulo in česen. Očistite paradižnike in zeleno ter vse skupaj zrežite na majhne kocke.
Mleto meso skupaj s čebulo, česnom in zeleno približno 5 minut pecite na vročem olju. Ves čas mešajte. Mešanico nato začinite s soljo in poprom. Prilijte osnovo in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut.
V tem času v veliko vrele slane vode al dente skuhajte testenine. Potrgajte rožmarinove iglice, jih grobo sesekljajte in jih skupaj z lovorjevim listom in paradižniki dodajte mletemu mesu. Malce pokuhajte. Testeninam odlijte vodo, jih odcedite in jih postrezite z omako. Po želji potresite še s peteršiljem.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 74 g.