Pomarančni sok se odlično poda k slanim jedem
Sestavine za 4 osebe
- 1 kg brokolija
- 4 stroki česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici drobno naribane lupinice neškropljene pomaranče
- žličke soli
- sok polovice pomaranče
- sveže mlet poper
Priprava
Brokoli razdelite na srednje velike brstiče, jih operite v topli vodi in zrežite na rezine. Te nato porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
Česen olupite in ga zrežite na tanke rezine. Zmešajte oljčno olje, lupinico, sol in rezine česna in mešanico prelijte po brokoliju. Približno 25 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorska 160 stopinj). Pečen brokoli vzemite iz pečice, ga nakapajte s pomarančnim sokom in potresite s sveže mletim poprom. Postrezite ga kot prilogo k pečeni perutnini ali mletemu mesu, z dušenim rižem in mariniranim tofujem pa je lahko tudi samostojna jed.
Čas priprave: približno 35 minut
Na osebo približno 170 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati 13 g
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija