Predlog za okusno kosilo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g krompirja
- 2 jajci
- 200 g pasirane skute
- 1 žlico kečapa
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 žličko mlete sladke paprike
- 50 g sira
- 1 žlico masla
- 1 vejico peteršilja
- 1 žlico olja
Priprava:
1 Krompir skuhajte v oblicah in počakajte, da se ohladi. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v trd sneg. Skuti primešajte rumenjaka, kečap, sol, poper, papriko in sneg beljakov.
2 Olupite ohlajen krompir in ga zrežite na rezine. Pekač namastite z maslom in dno obložite s krompirjem. Po njem razporedite del skute in jo pokrijte s krompirjem. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zadnji sloj naj bo krompir.
3 Potresite ga z nastrganim sirom in nakapajte s stopljenim maslom. Narastek 25 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
Jed na koncu okrasite s peteršiljem. In dober tek!
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem