Recept naravnost iz Provanse.
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g filetov linja (ali druge sladkovodne ribe)
- sol
- 1 limono
- 80 ml olivnega olja
- 1 žlico provansalskih zelišč
- 3 stroke česna
- 200 g češnjevih paradižnikov
- vejico zelišča
Priprava:
1. Očistite filete, jih začinite s soljo in nakapajte z limonovim sokom. V skledo zlijte olivno olje ter dodajte provansalska zelšča in strt česen.
2. V marinado položite fileje rib in jih nato za 10 minut ali dlje postavite v hladilnik.
3. Filete položite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih prelijte z marinado in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
4. Tik pred koncem peke dodajte še češnjeve paradižnike. Jed okrasite z vejico svežega zelišča in takoj postrezite s kuhanim krompirjem.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem