Pečen piščanec s petimi začimbami in z rižem in korenčkovo solato

13. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečen piščanec s petimi začimbami in z rižem in korenčkovo solato (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Slasten in aromatičen piščanec

Za 4 osebe potrebujete

  • 60 ml omake ostrig
  • 1 žličko mletih 5 začimb (dobite v trgovinah z azijsko hrano ali pa bolje založenih običajnih)
  • 3 cm koščka ingverja
  • 4 piščančje zrezke
  • 4 mlade čebule
  • olje
  • šopek svežega koriandra
  • 2 korenčka
  • 2 šopek redkvic
  • 2 žlici vinskega kisa
  • kuhan riž

Za mešanico začimb

  • zmešajte 1 žlico mletega popra, 2 žlički mletega zvezdastega janeža, 2 žlički mletega cimeta, 5 žličk mletega ingverja in 1 žličko mlete kumine. Mešanico shranite v nepredušni posodi na suhem. Uporabite jo lahko za mariniranje mesa pred peko ali pa tudi kako drugače.

Priprava

Omako zlijte v skledo in ji primešajte začimbe ter olupljen in sesekljan ingver. Oplaknjeno meso zrežite na kocke (4 x 4), jih povaljajte v marinadi in pustite meso stati približno 30 minut.

Očiščeno čebulo zrežite na približno 4 cm velike kose in jih izmenjaje s kosi piščanca nataknite na nabodala. Na naoljenem žaru jih pecite z vsake strani po 5 minut.

Očistite korenček in redkvice ter oboje zrežite na tanke rezine (lahko tudi s strgalnikom). Primešajte še rižev kis in sesekljan koriander. Solato postrezite k piščancu. Kot priloga se podajo riž, pečen krompir ali svež kruh.

Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje.

Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 87 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?