Slasten in aromatičen piščanec
Za 4 osebe potrebujete
- 60 ml omake ostrig
- 1 žličko mletih 5 začimb (dobite v trgovinah z azijsko hrano ali pa bolje založenih običajnih)
- 3 cm koščka ingverja
- 4 piščančje zrezke
- 4 mlade čebule
- olje
- šopek svežega koriandra
- 2 korenčka
- 2 šopek redkvic
- 2 žlici vinskega kisa
- kuhan riž
Za mešanico začimb
- zmešajte 1 žlico mletega popra, 2 žlički mletega zvezdastega janeža, 2 žlički mletega cimeta, 5 žličk mletega ingverja in 1 žličko mlete kumine. Mešanico shranite v nepredušni posodi na suhem. Uporabite jo lahko za mariniranje mesa pred peko ali pa tudi kako drugače.
Priprava
Omako zlijte v skledo in ji primešajte začimbe ter olupljen in sesekljan ingver. Oplaknjeno meso zrežite na kocke (4 x 4), jih povaljajte v marinadi in pustite meso stati približno 30 minut.
Očiščeno čebulo zrežite na približno 4 cm velike kose in jih izmenjaje s kosi piščanca nataknite na nabodala. Na naoljenem žaru jih pecite z vsake strani po 5 minut.
Očistite korenček in redkvice ter oboje zrežite na tanke rezine (lahko tudi s strgalnikom). Primešajte še rižev kis in sesekljan koriander. Solato postrezite k piščancu. Kot priloga se podajo riž, pečen krompir ali svež kruh.
Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje.
Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 87 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?