Že med pripravo se vam bodo cedile sline
Za 6 oseb potrebujete
- 1 šunko s kostmi in kožo (približno 2,8 kg)/
- pol zavitka klinčkov
Za omako:
- 200 g marelične marmelade
- 50 g tekočega medu
- 150 ml pomarančnega soka
- 2 žlički dijonske gorčice
Priprava
Meso oplaknite, ga osušite in z ostrim nožem mrežasto zarežite v kožo. Ne režite pregloboko! V vsak romb zapičite po 1 klinček.
Za pripravo omake zmešajte marmelado, med, pomarančni sok in gorčico in vse skupaj zavrite.
Šunko položite na kuhinjsko rešetko in jo premažite z vročo omako. Rešetko skupaj s šunko postavite v pečico in jo na srednjem nivoju in pri 160 stopinjah pecite približno 1 uro in 30 minut. Med peko meso večkrat premažite s toplo omako.
Hrustljavo šunko zrežite na tanke rezine in jih postrezite s krompirjevim pirejem ali kruhom.
Čas priprave: približno 2 uri.
Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 65 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 32 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe