Kruh, žemljice ali francoske štruce imamo skoraj vedno doma.
Za 4 osebe potrebujete
- 2 čabati
- 1 šopek mlade čebule
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- strt poper
- 150 g naribanega trdega sira
- 2 žlički maku (ne zmletega)
Priprava
Čabato denite v pekač, obložen s papirjem za peko, in iz nje (do skorje) izrežite pravokotnik, tako da boste pustili približno 1 cm široke robove. Previdno ga vzemite iz kruha in ta del zrežite na kocke. Stresite jih v skledo. Čebuli odstranite zelenje, jo drobno sesekljajte in ji primešajte kocke kruha. Olje zmešajte s sesekljanim česnom in poprom. Primešajte kruhovi mešanici.
Z njo nadevajte čabato in mešanico potresite s sirom ter makom. Čabato približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj, da se sir lepo zmehča in stopi. Postrezite z vinom.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo približno 380 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela