Pečena cvetača s krompirjem in prekajenim mesom

19. 4. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečena cvetača s krompirjem in prekajenim mesom (foto: Profimedia)
Profimedia

Vedno slasten krompir!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 manjšo cvetačo
  • sol
  • 600 g v oblicah kuhanega krompirja
  • 50 g masla + maslo za model
  • strt barviti poper 
  • 5 jajc
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 150 g nastrganega trdega sira
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 por
  • 300 g prekajene svinjine
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Cvetačo razdelite na brstiče in jih stresite v vrelo slano vodo. Kuhajte jih nekaj minut in jih nato odcedite.

2 Olupite krompir, ga zrežite na rezine in z njimi prekrijte dno namaščenega modela. Začinite s soljo in poprom. Jajca zmešajte s smetano, 100 g nastrganega sira, muškatom, soljo in poprom.

3 V globoki ponvi segrejte malo olja in na njem popražite sesekljan očiščen por in sesekljano meso. Na hitro popražite. Mesno mešanico enakomerno razporedite po krompirju. Nato sledi kuhana cvetača, ki jo prelijete z jajčno mešanico. Na koncu vse skupaj potresite s sirom in obložite z rezinami masla. Narastek približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj jed še 15 minut počiva v modelu, nato pa jo okrasite s peteršiljem in postrezite.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"