Koleraba v kombinaciji z mletim mesom je recept za slasten obrok!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 velike kolerabe
- sol
- 2 žlici masla + maslo za namastitev
- 3 mlade čebule
- sveže mleti poper
- 50 ml smetane
- 200 g mešanega mletega mesa
- 1 jajce
- 60 g gavde
Priprava:
1 Kolerabe olupite in ravno odrežite spodnje dele. Izdolbite jih z žličko in začinite s soljo. Nekaj izdolbenih kosov zrežite na kocke.
2 V ponvi segrejte maslo in na njem popražite bele sesekljane dele mlade čebule in koščke kolerabe. Začinite s soljo in poprom, ponev pokrijte in vse skupaj dušite 5 minut. Nato prilijte smetano, še malce pokuhajte in odstavite. Počakajte, da se ohladi.
3 Nato dodajte meso, 1 jajce, sesekljan sir in sesekljane bele dele mlade čebule. Kolerabe napolnite z mešanico in jih položite v namaščen model.
4 Pokrijte ga z aluminijasto folijo in jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Odstranite folijo in kolerabo pecite še 15 minut. Postrezite z maslenim krompirjem.