Pečena koleraba z mletim mesom

14. 12. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečena koleraba z mletim mesom (foto: Profimedia)
Profimedia

Koleraba v kombinaciji z mletim mesom je recept za slasten obrok!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 velike kolerabe
  • sol
  • 2 žlici masla + maslo za namastitev
  • 3 mlade čebule
  • sveže mleti poper
  • 50 ml smetane
  • 200 g mešanega mletega mesa
  • 1 jajce
  • 60 g gavde

Priprava:

1 Kolerabe olupite in ravno odrežite spodnje dele. Izdolbite jih z žličko in začinite s soljo. Nekaj izdolbenih kosov zrežite na kocke.

2 V ponvi segrejte maslo in na njem popražite bele sesekljane dele mlade čebule in koščke kolerabe. Začinite s soljo in poprom, ponev pokrijte in vse skupaj dušite 5 minut. Nato prilijte smetano, še malce pokuhajte in odstavite. Počakajte, da se ohladi.

3 Nato dodajte meso, 1 jajce, sesekljan sir in sesekljane bele dele mlade čebule. Kolerabe napolnite z mešanico in jih položite v namaščen model.

4 Pokrijte ga z aluminijasto folijo in jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Odstranite folijo in kolerabo pecite še 15 minut. Postrezite z maslenim krompirjem.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa